Αποστολή στην Ουκρανία: Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στην Μαριούπολη – ΦΩΤΟ

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Θεάτρου στην Μαριούπολη κρατώντας ουκρανικές σημαίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Κάτοικοι όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της πόλης, εκπρόσωποι της αστυνομίας, του στρατού, της Πυροσβεστικής αλλά και νοσηλευτές, γιατροί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση ζητώντας από τη Δύση να μην τους εγκαταλείψει, αλλά και να πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσει τη ρωσική εισβολή και αν χρειαστεί να σταθεί στο πλευρό τους, ώστε να μην πέσει η Μαριούπολη στα χέρια των Ρώσων αυτονομιστών. “Η Μαριουπολη ανήκει στην Ουκρανία, είναι Ουκρανία” φωνάζουν.

Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει επανάληψη των γεγονότων του 2014-2015, τότε που η Μαριούπολη είχε βομβαρδιστεί και είχε μπει στο στόχαστρο των αυτονομιστών. Ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να τους απωθήσει, αλλά η πόλη είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και έπρεπε να περάσουν χρόνια για να ανοικοδομηθεί.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για την αυξημένη παρουσία ρωσικών πλοίων στη θάλασσα της Αζοφικής, που προκαλούν φόβο για ενδεχόμενη απόβαση στην Μαριούπολη από θαλάσσης γιατί αναφέρεται ότι ανάμεσα στα πολεμικά πλοία των Ρώσων είναι και αμφίβια και αποβατικά πλοία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ