Ουκρανία: Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν

Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε 24 ώρες, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ο Ολεξάντρ Μοτούζιανικ.

Παράλληλα σε επίσκεψή της στο Κίεβο η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Βικτόρια Νούλαντ κάλεσε να υπάρξει πλήρης εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών οι οποίες υπεγράφησαν στο Μινσκ τον Φεβρουάριο και προέβλεπαν κυρίως την κατάπαυση του πυρός.

“Η κατάσταση στην περιοχή όπου διεξάγεται η αντιτρομοκρατική επιχείρηση παραμένει τεταμένη. Οι αντάρτες παραβιάζουν συχνά την εκεχειρία. Τα κακοποιά στοιχεία συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και ανθρώπινους πόρους κατά μήκος της γραμμής του μετώπου”, δήλωσε ο Μοτούζιανικ χρησιμοποιώντας την ορολογία του Κιέβου για τους αυτονομιστές. “Οι ουκρανοί στρατιώτες ενισχύουν τις αμυντικές τους γραμμές”, συνέχισε.

Από τη δική τους πλευρά οι φιλορώσοι αυτονομιστές έκαναν επίσης λόγο για παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός από τις ουκρανικές δυνάμεις, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ για την αντιμετώπιση του “υβριδικού πολέμου”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ