Ουκρανία: Δημοψήφισμα στις 4 Νοεμβρίου για προσάρτηση στη Ρωσία σχεδιάζει η Μόσχα στα κατεχόμενα εδάφη

Ο ηγέτης της αποσχισθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντένις Πουσίλιν κάλεσε σήμερα τον «ομόλογό» του από τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ» να συντονίσουν τις προσπάθειές τους σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξή των δύο περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Όπως όλα δείχνουν, η Μόσχα προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της πολιτικά στις κατεχόμενες περιοχές, στο μέτρο που στο θέατρο του πολέμου είναι σε εξέλιξη η αντεπίθεση της Ουκρανίας και οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν.  Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πουσίλιν ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λεονίντ Πασέτσνικ, τόνισε πως «οι ενέργειές μας θα πρέπει να είναι συγχρονισμένες».

Ως προσφορότερη ημερομηνία φαίνεται ότι επικρατεί η 4η Νοεμβρίου, όπως φέρεται να δήλωσε, ο πρόεδρος του Δημοτικού Επιμελητηρίου Πολιτών, στο Ντονμπάς, Αλεξάντερ Κόφμαν.
«Μου αρέσει πραγματικά ο συμβολισμός της 4ης Νοεμβρίου ως Ημέρας Εθνικής Ενότητας. Μου φαίνεται ότι ένα δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτή την ημέρα θα καταδείξει σαφώς τη λαϊκή ενότητα του Ντονμπάς, των απελευθερωμένων εδαφών της Ουκρανίας – των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζιας – και της Ρωσίας», δήλωσε.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Πολιτών, ο Κόφμαν διάβασε έκκληση προς τον Πουσίλιν και το Λαϊκό Συμβούλιο (κοινοβούλιο) με αίτημα την άμεση προκήρυξη δημοψηφίσματος για την προσχώρηση στη Ρωσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ