Ουκρανία: 4 άμαχοι νεκροί, 22 τραυματίες σε βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στην πόλη Ντόνετσκ

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν σε «μαζικούς» βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Κιέβου εναντίον της πόλης Ντόνετσκ, της αυτοανακηρυγμένης πρωτεύουσάς τους.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, και άλλοι 22 άμαχοι τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφεραν οι αυτονομιστικές αρχές στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες, η πόλη Ντανιέτσκ υποβλήθηκε χθες Δευτέρα σε «μαζικό βομβαρδισμό» από τις δυνάμεις του Κιέβου, με «ισχύ, ένταση και διάρκεια άνευ προηγουμένου» από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Μέσα σε δύο ώρες «σχεδόν 300 ρουκέτες και οβίδες του πυροβολικού» έπληξαν διάφορες συνοικίες, εξήγησαν.

Οι αυτονομιστές ανέφεραν ότι μαιευτήριο της Ντανιέτσκ επλήγη από τα ουκρανικά πυρά, χωρίς πάντως να κάνουν λόγο για θύματα σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση. Δημοσιοποίησαν φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται σπασμένα παράθυρα και έγκυες που έχουν καταφύγει σε διάδρομο.

Η Ντανιέτσκ είναι η πρωτεύουσα της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντανιέτσκ, της μιας από τις δύο οντότητες των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, η ανεξαρτησία της οποίας δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου. Χθες το πρωί, ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ντανιέτσκ άκουσε αρκετές εκρήξεις.

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στη Ντανιέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, κατηγόρησε χθες τις ουκρανικές δυνάμεις πως «ξεπέρασαν όλα τα όρια» και «βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές». Πρόσθεσε πως είναι «απαραίτητο» να κινητοποιηθούν «περισσότερες συμμαχικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» για να υπερασπίσουν τη Ντανιέτσκ.

Στο Ντονμπάς –όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία– μαίνονται το τελευταίο διάστημα σφοδρές εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις του Κιέβου και αυτές της Μόσχας και των φιλορώσων αυτονομιστών, ειδικά στη Σεβεροντονιέτσκ, περίπου 150 χλμ. βόρεια της Ντανιέτσκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ