Όταν η ζωή αντιγράφει την τέχνη: Διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι διάσημου συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων

Ο γνωστός από τα αστυνομικά του μυθιστορήματα συγγραφέας Λι Γκόλντμπεργκ έζησε την φαντασία του όταν μασκοφόροι μπήκαν στο πανάκριβο σπίτι του τη νύχτα,  ενώ ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Το σπίτι του, αξίας 2,84 εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στο Καλαμπάζας, στην Καλιφόρνια. Ο 62χρονος Λι Γκόλντμπεργκ,ο συγγραφέας της πολύ γνωστής σειράς βιβλίων “Monk” και “Diagnosis Murder”, ειδοποιήθηκε από την κάμερα ασφαλείας με αισθητήρα κίνησης, που είναι τοποθετημένη, στο σημείο της εισβολής.

Τέσσερις άνδρες που φορούσαν κουκούλες, γάντια και μάσκες ανέβηκαν σε μια απότομη πλαγιά στην πίσω αυλή του Γκόλντμπεργκ και μπήκαν στον χώρο, χρησιμοποιώντας τα φώτα ασφαλείας, όπως δείχνει το βίντεο από τις κάμερες.  «Για άλλη μια φορά, η μυθοπλασία μου γίνεται πραγματικότητα», είπε ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times. «Οι τουρίστες από την Χιλή που κάνουν διαρρήξεις παίζουν μεγάλο ρόλο στο επόμενο μυθιστόρημά μου το DREAM TOWN. Τι συμβαίνει λοιπόν; Απόψε προσπάθησαν να χτυπήσουν το σπίτι μου… ενώ ήμουν σπίτι», είπε  ο Γκόλντμπεργκ.

 

Ο συγγραφέας πήρε αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία, διαπιστώνοντας τον διαφαινόμενο κίνδυνο και βλέποντας ότι οι κλέφτες δεν ήταν μια ομάδα μικροεγκληματιών. «Έμοιαζαν οργανωμένοι, έμοιαζαν επαγγελματίες», είπε ο συγγραφέας στο KTLA 5. Ωστόσο, πριν φτάσει η αστυνομία, οι επίδοξοι εισβολείς υποχώρησαν και έφυγαν πίσω στο λόφο. Ο Γκόλντμπεργκ πιστεύει ότι μπορεί να τον είδαν να μιλάει στο τηλέφωνο και να φοβήθηκαν. «Είναι πολύ ανησυχητικό. Είναι αυτό για το οποίο γράφω, αυτό το πράγμα, και το φαντάζομαι, αλλά δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε σε μένα».

Ο συγγραφέας του “The Heist” είπε ότι οι μασκοφόροι εισβολείς είχαν “καθαρίσει” το σπίτι του γείτονά του και θέλησαν να συνεχίσουν με το δικό του, αλλά τον είδαν και έφυγαν. Όπως έγινε γνωστό οι κλέφτες είχαν σπάσει ένα παράθυρο για να μπουν στο γειτονικό σπίτι το οποίο λεηλάτησαν, αφαιρώντας ρούχα και κοσμήματα αξίας χιλιάδων δολαρίων.

Ο γείτονας του Γκόλντμπεργκ είπε ότι ήταν η δεύτερη διάρρηξη στο σπίτι του και πλέον σκέφτεται να το αφήσει, καθώς η εγκληματικότητα στην περιοχή αυξάνεται. Ο Goldberg είπε στο πρακτορείο ότι πιστεύει πως οι κλέφτες αποκτούν πρόσβαση στην περιφραγμένη κοινότητα μ έσω ενός κοντινού γηπέδου γκολφ και από εκεί περπατούν ως τον λόφο για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από την ασφάλεια.

«Η κόρη μου περιέγραψε τα πλάνα από τις κάμερες σαν μια σκηνή από το «The Walking Dead», σαν ζόμπι να στριμώχνονται στο σπίτι σου. Είδε αυτούς τους τύπους που περπατούσαν σκυφτοί, σαν καβούρια, στην πλαγιά του λόφου μας, με κρυμμένα πρόσωπα και ήξερε ότι η παρουσία τους θα ήταν σήμαινε άσχημα πράγματα για εμάς. Είναι τρομοκρατημένη», είπε ο συγγραφέας η Goldberg στο ABC7.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ