Όσκαρ Πιστόριους: Εξετάζεται η υπό όρους αποφυλάκιση του Παραολυμπιονίκη

Ο Όσκαρ Πιστόριους μπορεί πολύ σύντομα να αφεθεί ελεύθερος, καθώς έχει εκτίσει το μισό της ποινής του για τη δολοφονία της συντρόφου του το 2013. Όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος και μία δικηγόρος, θα εξεταστεί η υπό όρους αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους.

Ο Παραολυμπιονίκης είχε σκοτώσει τη Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013 όταν πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πόρτα της τουαλέτας της κρεβατοκάμαράς του. Το 2015 κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών.

Όσκαρ Πιστόριους

Έως τον Ιούλιο του 2021, ο 34χρονος Πιστόριους είχε εκτίσει τη μισή ποινή, την ελάχιστη περίοδο που έπρεπε, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Τάνια Κοέν.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών επρόκειτο να πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με τους γονείς της Ρίβα, ​​αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε και δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί εκ νέου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της αποφυλάκισης, το αρμόδιο τμήμα πρέπει να διεξάγει διάλογο με την οικογένεια του θύματος και τον δράστη.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας της Στέενκαμπ, Tάνια Κοέν, το αρμόδιο συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση υπό όρους του Παραολυμπιονίκη αναμενόταν να συζητήσει το θέμα του στις 27 ή στις 29 Οκτωβρίου. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε “επειδή δεν πληρούνταν ορισμένα κριτήρια, διεκόπη η διαδικασία και η επιτροπή θα διασφαλίσει ότι έχει τις απαραίτητες αναφορές, περιλαμβανομένων των εκθέσεων ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού” τόνισε η Κοέν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι μπορούσε να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης από τον Ιούλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αυτόματα το δικαίωμα να αποφυλακιστεί υπό όρους”.

Γνωστός ως “Blade Runner”, ο Πιστόριους έγινε πρότυπο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας της συντρόφου του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ