Ολλανδία: Βίαια επεισόδια ξέσπασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – 200 συλλήψεις, δεκάδες τραυματίες αστυνομικοί

Επεισοδιακή ήταν η παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Ολλανδίας, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη περισσότερων από 200 ανθρώπων για τις ταραχές που ξέσπασαν. Σημειώνεται ότι δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Η αστυνομία σε πολλές πόλεις δέχτηκε επιθέσεις με πυροτεχνήματα και πέτρες, σε μια νύχτα σοβαρών επεισοδίων και «απαράδεκτης» βίας, όπως είπε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Στο Ρότερνταμ η αστυνομία ανέφερε ότι περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και άλλα οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ στο Άμστερνταμ, τη Χάγη και άλλες πόλεις χρειάστηκε η επέμβαση μονάδων αποκατάστασης της τάξης για να διαλυθούν πλήθη βίαιων διαδηλωτών.

Αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν, επίσης, σε όλη τη χώρα για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που δέχθηκαν επιθέσεις με πυροτεχνήματα, ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν πολλές φωτιές.

Στο μεταξύ στην πόλη Χάρλεμ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ένας 19χρονος έχασε την ζωή του σε περιστατικό με πυροτεχνήματα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ