Ολική έκλειψη ηλίου και θεωρίες συνωμοσίας – Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η μαζική ανθρωποθυσία

H μέρα έγινε νύχτα σήμερα για περίπου 4,5 λεπτά, σε πολλές περιοχές της Βόρειας Αμερικής, με τη Σελήνη να κρύβει εντελώς τον Ήλιο, προσφέροντας ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο, αυτό της ολικής έκλειψης Ηλίου. Είναι η πρώτη φορά που μια ολική έκλειψη ηλίου πέρασε πάνω από την αμερικανική ήπειρο από το 2017.

Οι ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν περίπου κάθε 18 μήνες περίπου, αλλά συνήθως συμβαίνουν σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Πρόκειται για ένα σχετικά συχνό φαινόμενο, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει εκείνους που πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας να δημιουργούν νέες και παράξενες θεωρίες από αυτό το αστρικό φαινόμενο.

Κάποιοι χρησιμοποιούν την ολική έκλειψη ηλίου για να ισχυριστούν ότι σηματοδοτεί ένα βιβλικό γεγονός, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η έκλειψη είναι ένας τρόπος για να εγκαινιάσει ο Μπάιντεν μια νέα παγκόσμια τάξη.

Αρχικά, πολλοί έχουν ισχυριστεί ψευδώς ότι η πορεία της ηλιακής έκλειψης διέρχεται και από τις επτά αμερικανικές πόλεις με το όνομα «Νινευή», το οποίο είναι το όνομα μιας πόλης στο Ιράκ που περιγράφεται ως “κακή” στη Βίβλο.

έκλειψη ηλίου Μεξικό
πηγή: REUTERS/Henry Romero

Ένας TikToker, γνωστός ως BigNik, διαβάζοντας απόσπασμα από το βιβλίο του Ιωνά, ανέφερε: «Η Αμερική έχει εγκαταλείψει τον Θεό και έχει αγκαλιάσει πλήρως τις διεστραμμένες κοσμικές αξίες. Και αυτή η έκλειψη μπορεί κάλλιστα να είναι ένα σημάδι από τους ουρανούς ότι οι πόρτες για μετάνοια κλείνουν».

Στην πραγματικότητα, μόνο δύο πόλεις με το όνομα Νινευή βρέθηκαν στην πορεία της ηλιακής έκλειψης. Παρόμοιες θεωρίες συνωμοσίας εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης του 2017, η οποία πέρασε ακριβώς πάνω από επτά πόλεις με το όνομα Σάλεμ, γεγονός που οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι θα συνέβαινε ένα βιβλικό γεγονός.

@bignik April 8 Solar Eclipse FULFILLS End Time Bible Prophecy?! 🤯 #christiantiktok #Jesus #God #christian #fyp ♬ original sound – BigNik

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων

Μία άλλη μεγάλη θεωρία συνωμοσίας γύρω από την ηλιακή έκλειψη ισχυρίζεται ότι γίνεται για να βοηθηθεί μια Νέα Τάξη Πραγμάτων υπό την ηγεσία δισεκατομμυριούχων.

Η θεωρία, την οποία μοιράστηκε ο υποστηριχτής θεωριών συνωμοσίας, Alex Jones, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να προκαλέσει φόβο και χρησιμοποιεί την έκλειψη ηλίου ως αντιπερισπασμό, αναφέροντας ότι διάφορες κομητείες του Τέξας και της Οκλαχόμα έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο βίντεο που μοιράστηκε ο Jones, εμφανίζεται ένας άνδρας και λέει: «Έχουμε περάσει πολλές ηλιακές εκλείψεις, ποτέ δεν ήταν μεγάλη υπόθεση […] Θα μπορούσε αυτό να είναι ένας από τους λόγους που οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι χτίζουν μεγάλα καταφύγια;».

«Η κυβέρνηση διαφημίζει την έκλειψη ηλίου σαν να είναι το τέλος του κόσμου. Νομίζω ότι είναι μ@@@ς. Δεν το έχουν ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν. Τι νομίζετε ότι συμβαίνει;» έγραψε ο Alex Jones στην ανάρτησή του.

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι κομητείες έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις πριν από την έκλειψη, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι το ασυνήθιστο, αλλά μάλλον ένας τρόπος να προστατευθούν οι άνθρωποι.

Για παράδειγμα, η κομητεία Travis  του Τέξας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή οι τουρίστες που έρχονται να παρακολουθήσουν την έκλειψη είναι πιθανό να προκαλέσουν “ακραία κυκλοφοριακή συμφόρηση” και πιθανές “διαταραχές στις τηλεφωνικές υπηρεσίες”. Κατά συνέπεια, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξασφαλίζει “την προστασία κρίσιμων υποδομών” και “τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε τρόφιμα, νερό και καταφύγιο” σε περίπτωση που οι δρόμοι υπερφορτωθούν.

Η ηλιακή έκλειψη και η μαζική ανθρωποθυσία

Μία άλλη θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί στο ίντερνετ είναι ότι η έκλειψη ηλίου σηματοδοτεί την έναρξη μίας επικείμενης “μαζικής ανθρωποθυσίας”.

Παρά την έλλειψη αξιόπιστων αποδείξεων, οι εικασίες αυτές έχουν κερδίσει την προσοχή σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit. Οι προβλέψεις παραπέμπουν σε μια αναμενόμενη καταστροφή, που θα προκληθεί από τη γραμμή ρήγματος της Νέας Μαδρίτης, η οποία συμπίπτει με την πορεία της ηλιακής έκλειψης.

Μια ανάρτηση που κερδίζει έδαφος στο Reddit τροφοδότησε αυτή τη φήμη με την επικάλυψη της διαδρομής των ηλιακών εκλείψεων του 2017 και του 2024, οι οποίες τέμνονται κοντά στη σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης, που εκτείνεται από το Μιζούρι προς τα νοτιοδυτικά.

«Αν κάτι πυροδοτούσε αυτό το ρήγμα, κάτι ανθρωπογενές που θα μπορούσαν να κάνουν να φαίνεται εντελώς φυσικό, θα μπορούσε να σημαίνει μια σοβαρή καταστροφή με τεράστιες ανθρώπινες απώλειες στις ΗΠΑ» έγραψε ένας υποστηρικτής των θεωρίων συνωμοσίας. «Ένας σεισμός στη γραμμή του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης θα μπορούσε να είναι έως και 20 φορές μεγαλύτερος από έναν σεισμό με επίκεντρο τη Νότια Καλιφόρνια».

 

The April 8th ‘Great American Eclipse’ & Why I Believe They Are Planning A Massive Human Sacrifice Event.
byu/wefellinloveinnyc inconspiracy

Αλλά επιστημονικά, η διασταύρωση των διαδρομών των εκλείψεων δεν έχει καμία γεωλογική επίδραση στις γραμμές ρηγμάτων. Ομοίως, η εμφάνιση μιας ηλιακής έκλειψης δεν έχει καμία σχέση με την πρόκληση σεισμών, καθιστώντας το προτεινόμενο σενάριο απίθανο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ