Ολάντ: Θα πολλαπλασιάσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ

Ολάντ: Θα πολλαπλασιάσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ

 

O Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να «πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις και να τις διεξάγει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράκ.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε στρατιωτικά το Ιράκ που είναι αντιμέτωπο με μία τρομοκρατική επίθεση μεγάλης κλίμακας» τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας σε μία κοινή ανακοίνωση με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, τον οποίο έκανε δεκτό στο προεδρικό μέγαρο.

«Εδώ και 3 μήνες», σημείωσε, «διεξάγονται επιχειρήσεις από τον ιρακινό στρατό, που έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού και οι επιχειρήσεις αυτές έχουν επιτρέψει να σημειώσουμε αδιαμφισβήτητες προόδους και στρατιωτικές επιτυχίες, επομένως και πολιτικές».

Προκειμένου να τους στηρίξουμε «είμαστε έτοιμοι να πολλαπλασιάσουμε τις επιχειρήσεις και να τις διεξάγουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο του συνασπισμού» συνέχισε ο Ολάντ, την ώρα που 9 μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ και 6 Μιράζ συμμετέχουν στην επιχείρηση που διεξάγει η Γαλλία στο Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Βαγδάτη είναι ασφαλής. Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προκειμένου να απελευθερώσουμε το σύνολο των εδαφών μας που έχει καταλάβει το Ντάες» (στα αραβικά το Ισλαμικό Κράτος) και «πιστεύουμε ότι η απελευθέρωση αυτή δεν αργεί» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλ Αμπάντι.

«Σήμερα υπάρχει πρόσθετη αισιοδοξία και επιπλέον ελπίδα ότι το Ιράκ θα καταφέρει να παραμείνει μία κυρίαρχη χώρα, ένας κυρίαρχος λαός».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός του Ιράκ απηύθυνε έκκληση για παροχή «βοήθειας με στόχο την ανοικοδόμηση».

«Η ανοικοδόμηση των περιοχών που κατέστρεψε το Ντάες αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα» καθώς «η τρομοκρατία ανθεί σήμερα εκεί όπου επικρατεί η φτώχια και η απογοήτευση των ανθρώπων σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση» εξήγησε ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ