ΟΗΕ: Καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους και ζητά στρατηγικές πρόληψης και καταπολέμησης

Πήρε θέση για την ρατσιτισκή επίθεση στον Βραζιλιάνο Βινίσιους απο τους οπαδούς της Βαλένθια(21/5) ο ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, ο ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βόλκερ Τουρκ, καταδίκασε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης και ανέφερε ότι το επεισόδιο είναι μια «καταφατική υπενθύμιση» του ρατσισμού που εξακολουθεί να υπάρχει στον αθλητισμό.

Ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους: Πήρε πίσω την κόκκινη η La Liga – Κλείνει μέρος των κερκίδων του Μεστάγια

«Στην Ισπανία άρχισαν να συλλαμβάνουν ανθρώπους πολύ γρήγορα, αλλά χρειαζόμαστε επίσης όσους διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι πρέπει να δούμε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ευρύτερο τρόπο», τόνισε και γνωστοποίησε ότι θα συνταχθεί οδηγός με πρωτόκολλα πρόληψης και δράσης σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων γενικότερα σε αθλητικές διοργανώσεις.

Όπως αναφέρει η βραζιλινιάκη εφημερίδα “O’Globo”, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε από τους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων περισσότερες στρατηγικές για την πρόληψη και την καταπολέμηση των επεισοδίων ρατσισμού, ενώ επέμεινε επίσης ότι είναι απαραίτητο να ακουστούν οι αθλητές αφρικανικής καταγωγής και όλα τα θύματα του ρατσισμού στην επεξεργασία των μέτρων.

Ισπανία: Συνελήφθη οπαδός της Βαλένθια για την ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ