Οι Τσέχοι στέλνουν «δώρο» στον Πούτιν τον… Tomas – Συγκέντρωσαν χρήματα για τη δωρεά ενός άρματος μάχης στην Ουκρανία

Χρήματα για την αγορά ενός σύγχρονου άρματος μάχης T-72 για την Ουκρανία συγκέντρωσαν Τσέχοι.  Μέσα σε περίπου ένα μήνα, στο πλαίσιο της εκστρατείας συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στην Τσεχία συγκεντρώθηκαν 30 εκατομμύρια κορώνες (1,2 εκατομμύρια δολάρια), όπως δήλωσαν οι διοργανωτές.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έκαναν δωρεές στην εκστρατεία που έφερε τίτλο «Ένα δώρο για τον Πούτιν» και έφερε την υποστήριξη του υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας και της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Πράγα.

Οι διοργανωτές ονόμασαν το άρμα μάχης τύπου Tomas από τον συνιδρυτή και πρώτο πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας, Τόμας Μάζαρικ.

Η υπουργός Άμυνας της Τσεχίας Γιάνα Τσερνοσόβα ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους και σημείωσε δηκτικά ότι διασφάλισαν ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάβει ένα «κατάλληλο δώρο» για τα 70ά γενέθλιά του την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου.

Χαρακτήρισε τον Ρώσο ηγέτη «πράκτορα της KGB, δολοφόνο και απατεώνα».  Το επόμενο βήμα είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά πυρομαχικών για το άρμα μάχης. Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τσεχία έχει ήδη λάβει δωρεές άνω των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το τσεχικό υπουργείο Άμυνας έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά αξίας άνω των 160 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που ξεκίνησε η ρωσική επίθεση στα τέλη Φεβρουαρίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ