Οι κουρδικές δυνάμεις καλούν την Ουάσινγκτον να αναλάβει τις ηθικές της ευθύνες

«Να αναλάβουν τις ηθικές τους ευθύνες» και «να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» καλούν τις ΗΠΑ οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, ενώ η Ουάσινγκτον δέχεται αυστηρή κριτική ότι εγκατέλειψε τους Κούρδους συμμάχους του αποσύροντας τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και επιτρέποντας την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης.

Σε ανακοινωθέν που αναγνώστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της αραβοκουρδικής συμμαχίας που ήταν η αιχμή του δόρατος του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού που πολέμησε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αναφέρεται: «Καλούμε τους συμμάχους μας να αναλάβουν τις ηθικές υποχρεώσεις τους και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Δεν θέλουμε να στείλουν στρατιώτες στο μέτωπο για να θέσουν την ζωή τους σε κίνδυνο. Αυτό που θέλουμε είναι ο αποκλεισμός του εναερίου χώρου για την τουρκική αεροπορία».

Και προστίθεται: «Οι σύμμαχοί μας μάς είχαν υποσχεθεί την προστασία τους αφού διαλύσαμε τις οχυρώσεις μας…Ομως ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, μας εγκατέλειψαν με μία άδικη απόφαση να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τα τουρκικά σύνορα. Αυτή η κίνηση προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση, σαν μαχαιριά στην πλάτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ