Οι ΗΠΑ γνώριζαν για τη δοκιμή του ρωσικού πυραύλου

Οι ΗΠΑ γνώριζαν για τη δοκιμή του ρωσικού πυραύλου

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ενημερωθεί από τη Ρωσία ότι επρόκειτο να γίνει σήμερα μια δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο των αμοιβαίων δεσμεύσεών τους.

Αυτό ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αλλά ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. O ίδιος είπε ότι η πρώτη ενημέρωση για τα σχέδια της Μόσχας είχε γίνει πριν από τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία. Η ενημέρωση της άλλης πλευράς για τις δοκιμές πυραύλων προβλέπεται από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

Ο αξιωματούχος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τη σημασία που έχει η δοκιμή αυτή, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία και των εντάσεων στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.

Οι ρωσικές Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων (SMF) εκτόξευσαν από το Αστραχάν της Κασπίας Θάλασσας έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS-12M Topol ο οποίος έπεσε στο πεδίο δοκιμών του Καζακστάν, ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Γεγκόροφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο RIA.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.