“Οι γυναίκες είναι δαίμονες…”

“Οι γυναίκες είναι δαίμονες…” 

 

Την παρέμβαση του Βατικανού προκάλεσε κείμενο Ιταλού ιερέα που τοιχοκόλλησε σε εκκλησία στην Σπέτσια και κατηγορεί τις γυναίκες, για τη βία σε βάτος τους, επειδή φορούν «προκλητικά ρούχα» και δεν κάνουν τις δουλειές του σπιτιού.

Η επισκοπή διέταξε την απομάκρυνση του κειμένου, ενώ σύσσωμος ο ιταλικός τύπος κατηγορεί τον ιερέα για πρόκληση σε βία και φονταμενταλισμό.

«Ο φανατισμένος Τύπος γράφει ότι για τις διάφορες βίαιες επιθέσεις κατά των γυναικών, φταίνε οι άντρες. Στην πραγματικότητα, όμως, ευθύνονται οι σύζυγοι και μητέρες, που δεν κοιτάζουν τα παιδιά τους, δεν μαγειρεύουν, δεν πλένουν τα ρούχα. Όταν μια οικογένεια διαλύεται και φτάνουμε μέχρι και σε δολοφονίες οι ευθύνες, συχνά βαραίνουν και τους δυο συζύγους», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που τοιχοκόλλησε ο ιερέας Πιέρο Κόρσι, έξω από την εκκλησία του στην περιφέρεια της Λα Σπέτσια της βορειοδυτικής Ιταλίας προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.  Μεταξύ άλλων, το κείμενο αναφέρει ότι «οι γυναίκες προκαλούν, φορούν κοντά φορέματα, είναι οι δαίμονες του πειρασμού και πρέπει να προχωρήσουν σε βαθιά αυτοκριτική». 

 

Πηγή: tovima.gr 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ