Οι Γερμανοί δεν βλέπουν… εκλογές

Οι Γερμανοί δεν βλέπουν… εκλογές

Η σημερινή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής απασχολεί τα γερμανικά μέσα τα οποία στο σύνολο τους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα βγει αλώβητη από τη διαδικασία.

Σε άρθρο της η ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου, N24, θεωρεί απίθανο να καταρρεύσει η κυβέρνηση Σαμαρά, παρότι διαθέτει οριακή πλειοψηφία και επισημαίνει τη σταθεροποίηση της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα, Handelsblatt, σημειώνει ότι η χώρα μας αναμένει με αγωνία την αποψινή ψηφοφορία στη βουλή μετά την πρόταση μομφής και στέκεται στα χθεσινοβραδινά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Στο θέμα αναφέρεται ειδησεογραφικά και η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, παρατηρώντας ότι «παρά την οριακή πλειοψηφία, ο Σαμαράς αντέδρασε με ψυχραιμία στην πρόταση».

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα απασχόλησαν και τη δημόσια γερμανική τηλεόραση, ARD, η οποία στο πρωινό δελτίο ειδήσεων μετέδωσε σχετική ανταπόκριση που επισημαίνει ότι παρά την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα διχασμένα σε αντίθεση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης που θα καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας και αυτό θα είναι μάλλον και το οριστικό τέλος για την ΕΡΤ.

 

 

Πηγή:Deutsche Welle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ