Οδοιπορικό των NYT στην πτωχευμένη Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Μπουλντόζες και εγκατάλειψη συνθέτουν το σκηνικό της κρίσης στους δρόμους της Ελλάδας, μιας χώρας που έχει ήδη πτωχεύσει όπως αναφέρουν οι New York Times στο οδοιπορικό που πραγματοποίησαν στη χώρας μας.

«Οι μπουλντόζες είναι παρατημένες στη μέση του δρόμου, εξουθενωμένοι χειρούργοι κάνουν επεμβάσεις μέσα στη νύχτα. Μια σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα προσπαθεί απεγνωσμένα να μαζέψει χρήματα», αναφέρει το δημοσίευμα και περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία της Ελλάδας.

«Τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και οι δήμοι αγωνίζονται για την παροχή βασικών υπηρεσιών, και υποχρηματοδοτούνται, ενώ η ασφάλεια της χώρας πλήττεται από την εισροή παράτυπων μεταναστών. Στην πραγματικότητα, λένε οι αναλυτές, η Ελλάδα λειτουργεί ήδη ως πτωχευμένο κράτος», επισημαίνεται στο άρθρο.

Στους ΝΥΤ μίλησε και ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τονίζει ότι η χώρα πρέπει να μάθει να ζει με αυτά που παράγει. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δίνει την εικόνα που επικρατεί στους 25 δήμους, οι οποίοι υπάγονται στην εποπτεία του, και λέει ότι στην Θήβα εδώ και ένα χρόνο τα έργα στον κεντρικό δρόμο της πόλης έχουν σταματήσει εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης.

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς», υπογραμμίζει πως ο μισθός του έχει πέσει στα 1.200 από τα 7.400 ευρώ. «Ο ετήσιος προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει πέσει στα έξι εκατομμύρια ευρώ από 20 εκατομμύρια που ήταν πριν από λίγα χρόνια, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των γιατρών (200 από 250)», δηλώνει στους New York Times ο κ. Γιάνναρος.

Διαβάστε επίσης:

“Μονομαχία” Μέρκελ και Σόιμπλε για… το Grexit

“Σταματήστε τις περικοπές στη δημόσια υγεία”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ