Οδησσός: Σκοτώθηκαν από νάρκη ενώ κολυμπούσαν – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζουν οι εικόνες σε παραλία στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, στην Ουκρανία, όπου δύο άνθρωποι οι οποίοι κολυμπούσαν σκοτώθηκαν από έκρηξη θαλάσσιας νάρκης. Ακόμα δύο άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη στο παραθαλάσσιο χωριό Ζατόκα, επίσης στη Μαύρη Θάλασσα.

Την έκρηξη της νάρκης κατέγραψε κάμερα στην περιοχή.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Οδησσού έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην κολυμπούν στις παραλίες δίπλα στην πόλη ακριβώς επειδή οι θάλασσες έχουν ναρκοθετηθεί, στην περιοχή των λιμανιών. Ειδικά οι αρχές της Οδησσού έχουν κλείσει πολλές παραλίες είτε με συρματοπλέγματα είτε με απλές προειδοποιητικές πινακίδες.

Οι αρχές έκλεισαν τις παραλίες, μετά τον συγκλονιστικό θάνατο ενός άνδρα 50 ετών, μπροστά στην οικογένειά του, ο οποίος διαμελίστηκε από έκρηξη νάρκης την ώρα που κολυμπούσε.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι χιλιάδες ρωσικές νάρκες έχουν τοποθετηθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στα τέλη Φεβρουαρίου. Ορισμένες ενεργοποιούνται με την επαφή, ενώ άλλες πυροδοτούνται σε τυχαία χρονικά διαστήματα, αποτελώντας σημαντική απειλή για τους αμάχους.
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης Απαγόρευσης Ναρκών του 1997 την οποία όμως η Ρωσία δεν έχει υπογράψει.

Η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 89 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκκαθάριση της Ουκρανίας από τις νάρκες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.