Ο Βασιλιάς Κάρολος με βραχιόλι στο χέρι: Το πρώτο επίσημο πορτρέτο του – Φιλοτεχνήθηκε σε 2 εβδομάδες

Την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Γερμανία, το Παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο πορτρέτο του, που φιλοτέχνησε ένας 35χρονος ζωγράφος σε δυο εβδομάδες.

Δημιουργός του πίνακα με λάδι είναι ο ‘Αλιστερ Μπάρφορντ , ο ζωγράφος που φιλοτέχνησε πίνακα της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ το 2015.

Ελισάβετ

Ο Μπάρφορντ έπρεπε μέσα σε δύο εβδομάδες να ολοκληρώσει το έργο, προκειμένου ο πίνακας να αποτελέσει το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης για την στέψη του Κάρολου, του περιοδικού Illustrated Coronation Edition.

Βασιλιάς Κάρολος

Στον πίνακα, ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται να φοράει μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο, ροζ γραβάτα ενώ στο χέρι του φοράει ένα βραχιόλι που του έδωσε ο αρχηγός των ιθαγενών του Αμαζονίου, το συμβολίζει το πάθος του για τη βιωσιμότητα και για την κλιματική αλλαγή.

Μέσω εικόνων και σκίτσων από μια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μπάκιγχαμ, τον Φεβρουάριο του 2023, για την κλιματική αλλαγή, ο Άλιστερ Μπάρφορντ έπρεπε να φιλοτεχνήσει τον πίνακα.

«Είναι μεγάλη ευθύνη να δημιουργείς ένα πορτρέτο κάποιου που σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς. Ήθελα να αποτυπώσω τη ζεστασιά και την ευαισθησία του, καθώς και την ενσυναίσθηση που επιδεικνύει πάντα στις αλληλεπιδράσεις του με ανθρώπους που γνώρισε», σημειώνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ