«O Σόιμπλε και οι Έλληνες»

«O Σόιμπλε και οι Έλληνες»

 

«O Γερμανός και οι Έλληνες» είναι ο τίτλος εκτενέστατου άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung που στον υπότιτλο σημειώνει: «Η Αθήνα εξοπλίζεται για την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με παλιές απαιτήσεις για επανορθώσεις».

Στο άρθρο εκτός των άλλων, γίνεται αναφορά στον Μανώλη Γλέζο και τη δράση του, ενώ σημειώνεται ότι ο Μανώλης Γλέζος έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα γύρω από το θέμα και πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 160 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι το άθροισμα του ποσού που οφείλεται από τις επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο, σημειώνει η εφημερίδα.

Και καταλήγει: «Από ελληνικής πλευράς ένα νέο κούρεμα του δανείου όπως και η συζήτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις είναι ένα μεγάλο θέμα πριν από την επίσκεψη Σόιμπλε. Ο ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως μόλις η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα μπορούσε να συζητηθεί ένα νέο κούρεμα του δανείου. Στο Βερολίνο όμως το βλέπουν διαφορετικά, τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές εκλογές».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ