Ο Σόιμπλε εμπιστεύεται τη Γαλλία

Ο Σόιμπλε εμπιστεύεται τη Γαλλία

 

Την εμπιστοσύνη του στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Γαλλίας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασης να δοθούν στο Παρίσι ακόμη δύο χρόνια προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα.

Την ίδια ώρα ωστόσο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν επέκρινε την γαλλική κυβέρνηση για την δημοσιονομική πολιτική της.

«Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει», είπε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Rheinische Post και πρόσθεσε ότι η Γαλλία πρέπει να υποβληθεί σε δύσκολες διαδικασίες δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά «είναι σε καλό δρόμο και έχει συνείδηση των υποχρεώσεων και της ευθύνης της».

Επισημαίνει μάλιστα ότι ούτε η Γερμανία θα πρέπει να επαναπαύεται, επειδή τα προβλήματα φαίνονται αυτή την στιγμή εντονότερα σε άλλες χώρες. «Πρέπει κι εμείς να προσπαθούμε συνεχώς και να βελτιωνόμαστε, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο κ. Βάιντμαν, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου WAZ, αναφερόμενος στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έλλειμμα ύψους άνω του 4% για τα έτη 2013 και 2014 στην Γαλλία, τόνισε ότι «αυτό δεν είναι λιτότητα» και πρόσθεσε ότι για να ανακτήσει κανείς την εμπιστοσύνη, οφείλει να εφαρμόζει τους κανόνες και όχι να δίνει υποσχέσεις για το μέλλον. Επισήμανε μάλιστα ότι ειδικά τώρα που έχουν θεσπιστεί αυστηρότεροι όροι σχετικώς με τα ελλείμματα, δεν θα πρέπει να τίθενται υπό αμφισβήτηση εξαντλώντας κάθε περιθώριό τους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ