Ο Ρίγκαν ήθελε συμμαχία με τον Γκορμπατσόφ κατά… εξωγήινων

Με… κάθε μέσο θέλησε να βάλει τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν ζητώντας σε επίσημη συνάντηση με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τη βοήθεια της Σοβιετικής Ενωσης σε μια ενδεχόμενη εισβολή εξωγήινων στη Γη!

Το περιστατικό, που έγινε σε διάσκεψη για την ειρήνευση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων το 1985, όπως και η ευγενική αλλαγή θέματος που έκανε ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, διεγράφη από τα επίσημα έγγραφα με πρωτοβουλία του τότε αναπληρωτή συμβούλου εθνικής ασφάλειας Κόλιν Πάουελ, όμως έρχεται στο φως περίπου 30 χρόνια αργότερα από τον συγγραφέα και ερευνητή Ντέιβιντ Κλαρκ, στο νέο του βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Πώς τα UFO κατέκτησαν τον κόσμο».

Το πόνημα του Κλαρκ, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, εξετάζει την έκταση που είχαν πάρει στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι ιστορίες περί εξωγήινων που ήρθαν στη Γη. Ενα από τα στοιχεία που καταγράφεται και καταδεικνύει την απήχηση που είχαν οι ιστορίες αυτές στο κοινό των ΗΠΑ είναι φυσικά οι σχετικές έμμονες ιδέες που ανέπτυξε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος στην πορεία της καριέρας του ως ηθοποιού σε B movies του Χόλιγουντ. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Ρίγκαν εθίστηκε στις ταινίες που η ιστορία σχετιζόταν με εισβολή εξωγήινων στη Γη, όπως οι ταινίες «Οταν η Γη σταμάτησε» (The Day the Earth Stood Still) και «Στενές επαφές τρίτου τύπου».

Γραπτές αναφορές

Μάλιστα υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο γνωστός γκαφατζής πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εξομολογηθεί σε συνεργάτες του πως η αγαπημένη του ιστορία είναι «μια εισβολή από το Διάστημα που ωθεί τους γήινους να αφήσουν παράμερα τις εθνικές διαφορές τους και να συνασπιστούν για να πολεμήσουν τους εξωγήινους εισβολείς».

Σύμφωνα με το βιβλίο του Κλαρκ, το 1982 ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε στον Λευκό Οίκο για ιδιωτική προβολή της ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Στενές επαφές τρίτου τύπου» ανώτατους δικαστικούς, αστροναύτες και άλλους επωνύμους.

Η στιγμή που ζήτησε τη βοήθεια του Γκορμπατσόφ δεν άργησε να έρθει, ενώ ακριβώς μετά τη συνάντηση ο Ρίγκαν υποστήριξε στους στενούς συνεργάτες του πως η αναφορά του σε συνεργασία εναντίον των εξωγήινων του έδωσε έναν πόντο κατά του αντιπάλου του.

Ομολογία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί και εξιστόρησε τη συνομιλία σε μια ομιλία του ενώπιον μαθητών λυκείου στο Μέριλαντ, λίγο μετά τη συνάντηση με τον Γκορμπατσόφ. Τότε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ήταν που ο Πάουελ πήρε την απόφαση να σβήσει κάθε αναφορά στο θέμα, ενώ σύμφωνα με τον Κλαρκ ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ρίγκαν κάθε φόρα έκτοτε που ο πρόεδρος μιλούσε για «εισβολή εξωγήινων» γινόταν έξω φρενών και μονολογούσε: «Αντε πάλι με τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια».

‘Οπως, πάντως, σημειώνει ο Κλαρκ, ο Ρίγκαν είναι πιθανόν να έκανε δημόσιες αναφορές στην ενδεχόμενη εισβολή εξωγήινων για να φτιάξει τη δημόσια εικόνα του, καθώς δημοσκοπήσεις της εποχής που έγιναν μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Στενές επαφές τρίτου τύπου» κατέγραφαν ότι το 57% των Αμερικανών πίστευαν πως τα UFO ήταν πραγματικά!

Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης:

Οι Έλληνες πιστεύουν στον Θεό και… στους εξωγήινους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ