Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας: Οι συνομιλίες για το Brexit θα είναι σαν την ελληνική διάσωση

Για τις διαπραγματεύσεις της Μεγάλης Βρετανίας με την Ε.Ε. μίλησε στον ιστότοπο Politico ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ και έσπευσε να τις συγκρίνει με αυτές της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2015.

«Αναμένουμε η μορφή των διαπραγματεύσεων να είναι λίγο – πολύ ό,τι συνέβη και με την διάσωση της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο Μούσκατ σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Politico αναφερόμενος στο πώς οι χώρες – μέλη της ΕΕ προσέγγισαν τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης το 2015.  

 

Δείτε το δημοσίευμα:

«Ακόμη και οι πιο φιλοβρετανικές χώρες – Ολλανδία, Εσθονία, Ιρλανδία – λένε στους Βρετανούς ότι  ‘‘δεν μπορείτε να έχετε την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο’’», συμπλήρωσε ο Μουσκάτ. 

«Οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι μια δίκαιη συμφωνία, αλλά κατώτερη των βρετανικών προσδοκιών συμφωνία», ήταν ακόμα μία τοποθέτηση του Πρωθυπουργού της Μάλτας, επισημαίνοντας ότι οι 27 χώρες θα επιμείνουν το Ηνωμένο Βασίλειο να χάσει τα προνόμια που είχε στην ΕΕ, αν σταματήσει να συμμετέχει στην ενιαία αγορά ή την ελευθερία διακίνησης των πολιτών. 

ΠΗΓΗ: Independent.com.mt

Διαβάστε επίσης:

Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας: Ανάγκη για κοινωνική Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Τι συζήτησε ο Παυλόπουλος με τον υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας

Μέι: Αντίστροφη μέτρηση για το… Brexit

Μέι: Η διαδικασία του Brexit θα ξεκινήσει πριν από την εκλογές στη Γερμανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ