Ο Πούτιν θέλει αναβάθμιση της BRICS

Ο Πούτιν θέλει αναβάθμιση της BRICS

Η Ρωσία επιθυμεί η αποκαλούμενη ομάδα BRICS, η οποία αποτελείται από τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, να διευρύνει το ρόλο της και να πάρει περισσότερες γεωπολιτικές πρωτοβουλίες, αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή.

Ο Πούτιν, ο οποίος επικρίνει συχνά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για τις δραστηριότητες τους, μίλησε πριν από τη σύνοδο κορυφής της ομάδας BRICS, την επόμενη εβδομάδα, η οποία περιλαμβάνει εκτός της Ρωσίας, την Βραζιλία, την Ινδία την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

«Καλούμε τους εταίρους μας να μετατρέψουμε σταδιακά την ομάδα BRICS από ένα φόρουμ διαλόγου που συντονίζει τις προσεγγίσεις μας σε περιορισμένο αριθμό θεμάτων, σε έναν πλήρους κλίμακας στρατηγικό μηχανισμό συνεργασίας που θα μας επιτρέψει να αναζητήσουμε κοινές λύσεις σε καίρια ζητήματα της παγκόσμιας πολιτικής», δηλώνει ο Πούτιν, σύμφωνα με αντίγραφο της συνέντευξης που δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο.

Οι ηγέτες της ομάδας BRICS, αναμένεται να έχουν στις 26-27 Μαρτίου σύνοδο κορυφής στο Ντούρμπαν της Νότιας Αφρικής. Ο Πούτιν, ο οποίος θέλει περισσότερες ξένες επενδύσεις για την ενίσχυση της οικονομίας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να ανακοινώσει την δημιουργία ενός Επιχειρηματικού Συμβουλίου των BRICS, για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, αλλά και να ξεκινήσει η υλοποίηση πολυμερών επιχειρηματικών σχεδίων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ