Ο Πούτιν αποκλείει εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία – «Αδύνατη η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να προχωρήσουν σε εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, χώρες όπου η Ρωσία «δεν έχει συμφέροντα», κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον που παραχωρήθηκε αυτή την εβδομάδα και μεταδόθηκε χθες Πέμπτη το απόγευμα στις ΗΠΑ (σ.σ. στη 01:00 ώρα Ελλάδας).

«Δεν έχουμε συμφέροντα στην Πολωνία, στη Λετονία, ή αλλού. Γιατί να το κάναμε αυτό; Απλούστατα δεν έχουμε κανένα συμφέρον (…) Δεν τίθεται ζήτημα», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος ερωτηθείς αν «μπορείτε να φανταστείτε σενάριο στο οποίο θα στέλνατε ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία».

Η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αδύνατη»

Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

«Υπήρξαν αλαλαγμοί για το ότι πρέπει να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ».

Εφικτή «συμφωνία» για την απελευθέρωση του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς

Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως είναι πιθανό να εξευρεθεί συμφωνία για να αποφυλακιστεί ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία για σχεδόν έναν χρόνο.

«Πιστεύω πως μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε. «Δεν υπάρχουν ταμπού για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Είμαστε έτοιμοι να το επιλύσουμε, όμως κάποιοι όροι βρίσκονται υπό συζήτηση μέσω των διαύλων των ειδικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ