Ο Πάπας προσευχήθηκε για τα παιδιά της Γάζας

Ο Πάπας προσευχήθηκε για τα παιδιά της Γάζας

Έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας έκανε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την προσευχή της Κυριακής στο Βατικανό.

«Παρακαλώ σταματήστε, σας το ζητώ από την καρδιά μου, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Σταματήστε, παρακαλώ», είπε ο Πάπας.

Ο Πάπας δεν αναφέρθηκε ανοιχτά στην κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας αλλά τα σχόλιά του έγιναν μετά τη σημερινή κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

«Αδελφοί και αδελφές, ποτέ πόλεμο, ποτέ πόλεμο! Πάνω από όλα σκέφτομαι τα παιδιά που στερούνται την ελπίδα για μία ζωή που αξίζει να ζήσεις, για ένα μέλλον. Νεκρά παιδιά, τραυματισμένα παιδιά, ακρωτηριασμένα παιδιά, ορφανά παιδιά, παιδιά των οποίων τα παιχνίδια είναι ό ,τι απέμεινε από τον πόλεμο, παιδιά που δεν μπορούν πια να χαμογελάσουν”, ανέφερε στο μήνυμά του.

Ο ποντίφικας έκανε έκκληση για ειρήνη στη Γάζα, στο Ιράκ και στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, καταδίκασε την αδιάκοπη βία στη Γάζα και στο Ισραήλ και ζήτησε επείγουσα και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Αναβλήθηκε η αποστολή των ερευνητών στο σημείο συντριβής του Boeing

Λιβύη-Νεκροί από τις συγκρούσεις στρατού – ανταρτών

Συμφώνησε η Χαμάς σε νέα 24ωρη εκεχειρία στη Γάζα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.