Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί τον Πάπα

Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί τον Πάπα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να επισκεφθεί τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες θα συναντηθούν “στο εγγύς μέλλον”. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του προέδρου, Τζέι Κάρνεϊ, είπε ότι δεν έχει κάποια λεπτομέρεια να ανακοινώσει όσον αφορά στον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης αυτής.

Μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν ο Κέρι είπε: “Ξέρω ότι ο Άγιος Πατέρας προσδοκά την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα εδώ και ο πρόεδρος ανυπομονεί να έρθει να τον συναντήσει”.

Σύμφωνα με τον Κάρνεϊ, ο Ομπάμα θαυμάζει κυρίως το έργο του Φραγκίσκου όσον αφορά στην αντιμετώπιση των οικονομικών ανισοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ορισμένα πολιτικά μέτρα του οποίου –όπως για παράδειγμα στο θέμα της αντισύλληψης– έχουν προκαλέσει τριβές με την Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ, είχε επισκεφθεί το Βατικανό και στην αρχή της πρώτης θητείας του, τον Ιούλιο του 2009, και είχε συναντηθεί με τον προκάτοχο του Φραγκίσκου, πάπα Βενέδικτο ΙΣτ΄.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.