Ο ΟΗΕ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδίκασε με τον πιο ηχηρό τρόπο την απεχθή και δειλή τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Την ευθύνη για την επίθεση, ανέλαβαν τοπικές οργανώσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας έγιναν το Σάββατο, στην πλατεία Ντεμαζάνγκ, με στόχο μία ειρηνική διαδήλωση και αιματηρή συνέπεια το θάνατο 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 230.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επαναλαμβάνουν την ανησυχία τους για τις σοβαρές απειλές ασφάλειας που προκύπτουν από τη δράση των Ταλιμπάν, της Αλ-Κάιντα, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, για τον τοπικό πληθυσμό, τις δυνάμεις του αφγανικού στρατού, αλλά και τη διεθνή στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη όλοι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα, παροτρύνουν όλες τις χώρες να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, αλλά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και να συνεργαστούν με τις αρχές του Αφγανιστάν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καμπούλ μετά την επίθεση από τον ISIS – ΒΙΝΤΕΟ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Καμπούλ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ