Ο Καλίν πήρε την σκυτάλη των προκλήσεων: Η Ελλάδα μας παρενοχλεί, παραβιάζει τα σύνορά μας

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, η οποία διαστρεβλώνει πλήρως την διεθνή πραγματικότητα. Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Ιμπραήμ Καλίν  μίλησε για «παραβίαση συνόρων» από την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προχώρησε σε μία νέα εξωφρενική δήλωση για την χώρα μας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τηρούνται όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με Έλληνες αξιωματούχους.

«Τον περασμένο μήνα είχα συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες, και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση. Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί και να επίλυση των ζητημάτων και μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές.

Το μήνυμα του προέδρου μας προς την ελληνική πλευρά, προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ σαφές και κατηγορηματικό. Ας λύσουμε τα θέματά μας μεταξύ μας. Πρέπει να γνωρίζετε, να δείτε και να κατανοήσετε ότι η πολιτική σας να ασκείτε πίεση στην Τουρκία εμπλέκοντας τρίτα μέρη στη διαδικασία δεν θα αποφέρει αποτελέσματα» πρόσθεσε ο Ιμπραήμ Καλίν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ