Ο Καναδάς δίνει 35 εκατ. ευρώ στον λαό της Βενεζουέλας

Στην έναρξη συνόδου στην Οτάβα των χωρών της Ομάδας της Λίμα, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε τη χορήγηση βοήθειας ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ προς τον λαό της Βενεζουέλας.

«Σήμερα, ο Καναδάς ανακοινώνει βοήθεια 53 εκατ. δολαρίων (Καναδά) προκειμένου να ανταποκριθεί στις πιο επείγουσες ανάγκες των Βενεζολάνων επί του εδάφους, κυρίως των σχεδόν τριών εκατομμυρίων προσφύγων», δήλωσε ο Τριντό στην ομιλία του, προσθέτοντας: «Το βασικό τμήμα αυτών των κεφαλαίων θα κατευθυνθεί σε αξιόπιστους εταίρους και σε γειτονικές χώρες, για να τις βοηθήσουν να υποστηρίξουν τη Βενεζουέλα και τους Βενεζολάνους. Σήμερα, η Ομάδα της Λίμα στέλνει ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης στον λαό της Βενεζουέλας την ώρα που σχεδιάζει το μέλλον του».

Η Ομάδα της Λίμα, που δημιουργήθηκε το 2017, αποτελείται από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Χιλή, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Μεξικό (που δεν έχει αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό), τον Παναμά, την Παραγουάη το Περού, τη Γουιάνα και τη Σεντ Λουσία, ενώ συμμετέχουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος ενεπλάκη προσωπικά στην κρίση αυτή, τηλεφώνησε στον Χουάν Γκουαϊδό. Οι δύο άνδρες κάλεσαν για τη διεξαγωγή «ελεύθερων και δίκαιων» προεδρικών εκλογών και επαναβεβαίωσαν πως η εκλογή του Νικολάς Μαδούρο ήταν «παράνομη».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ