Ο ιδανικός εργοδότης…

Ο ιδανικός εργοδότης… 

 

Στέλνει τους εργαζόμενους της εταιρίας του σε ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς συγκεκριμένη αποστολή, ενθαρρύνει τη μετεκπαίδευσή τους και κυρίως, τους αφήνει να καθορίζουν οι ίδιοι το ύψος του μισθού τους αλλά και τις άδειες τους.

Ο λόγος, για ένα Γερμανό επιχειρηματία, ο οποίος αφού βαρέθηκε να διαφωνεί με τους υπαλλήλους του… αποφάσισε να μεταθέσει την «ευθύνη» του καθορισμού της μισθοδοσίας στους ίδιους.

Μια πρωτότυπη ιδέα, που στα αυτιά ενός συντηρητικού επιχειρηματία μπορεί να ακούγεται καταστροφική, όπως όμως υποστηρίζει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Vollmer & Scheffzyk, Lars Vollmer, που απασχολεί 25 εργαζόμενους –όχι απλώς λειτουργεί, αλλά επιπλέον «είναι και όλοι ικανοποιημένοι».

Ο τρόπος με τον οποίο αυτό καθίσταται εφικτό, χωρίς να ζημιώνεται η επιχείριση, είναι ο εξής:

«Όποιος πρόκειται να προσληφθεί στην επιχείρηση, ενημερώνεται αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία, και τις αποδοχές του κάθε μέλλοντα συνεργάτη, αρχικά ανώνυμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Με αυτό τον τρόπο, ο υποψήφιος παίρνει ‘μια γεύση’ από το τι έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η επιχείρηση και καθορίζει ανάλογα τις απαιτήσεις του. Αφού ορίσει κάποιο ποσό, μιλά ανοιχτά με τρεις εργαζόμενους της εταιρείας για την άποψη που έχουν εκείνοι σχετικά με τον μισθό που ο ίδιος όρισε και στο τέλος καταλήγει στο ποσόν.

Από τότε δεν χρειάστηκε να παρέμβω ούτε μία φορά» σημειώνει ο επιχειρηματίας, ενώ τονίζει ότι δεν βρέθηκε αντιμέτωπος ούτε μία φορά με «υπερβολικές απαιτήσεις».

 

Πηγή: karriere.de

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ