Ο Φιντέλ Κάστρο ήθελε να γίνει σταρ του… Hollywood

Ίσως δεν το γνωρίζουν πολλοί αλλά ο Φιντέλ Κάστρο ονειρευόταν να γίνει σταρ του Hollywood όταν ήταν γύρω στην ηλικία των 20 ετών. Κατάφερε μάλιστα να παίξει ως κομπάρσος σε 3 ταινίες.

Αυτά συνέβησαν όταν ήταν φοιτητής στο UCLA.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η μία ταινία ήταν το μιούζικαλ “Holiday in Mexico”, παραγωγή της Metro-Goldwyn-Mayer, που γυρίστηκε στην Κούβα το 1946, με πρωταγωνιστές τους Walter Pidgeon, Jane Powell και Ilona Massey.

Σε αυτήν ο Κάστρο έπαιξε ως κομπάρσος και είχε και την εξής ατάκα: “Ναι, Γιάνκη. Η Αβάνα έχει τα πιο όμορφα και θερμόαιμα κορίτσια του κόσμου. Θα σου αρέσει εδώ”. Αλλά δυστυχώς η ατάκα του κόπηκε τελικά στο μοντάζ.

Holiday in Mexico

Ο Φιντέλ Κάστρο φαίνεται και στο τρέϊλερ της ταινίας, που υπάρχει παρακάτω και συγκεκριμένα στο 2:10 λεπτό. Πίσω από τον τραγουδιστή με το άσπρο σμόκιν, υπάρχουν τέσσερις χορεύτριες και πίσω ακριβώς τέσσερις χορευτές, ο Κάστρο είναι ο δεύτερος από δεξιά.

Φιντέλ Κάστρο

Η άλλη ταινία όπου ο Φιντέλ Κάστρο συμμετείχε ως κομπάρσος ήταν επίσης της Metro-Goldwyn-Mayer και είχε τίτλο “Bathing Beauty”. Ένα μιούζικαλ του 1944 με πρωταγωνιστές τους: Red Skelton, Basil Rathbone και Esther Williams και σκηνοθέτη τον George Sidney.

Bathing Beauty

Φιντέλ Κάστρο

Τέλος, η τρίτη συμμετοχή του κομμουνιστή επαναστάτη σε ταινία του Hollywood, ήταν και αυτή παραγωγή της Metro-Goldwyn-Mayer, του 1946 και είχε τίτλο “Easy to Wed” και πρωταγωνιστές τους: Van Johnson, Esther Williams, Lucille Ball και Keenan Wynn.

Easy to Wed

Τον δε Ιανουάριο του 1959, ο περίφημος Ed Sullivan, που παρουσίαζε το ιστορικό τηλεοπτικό σώου με 50 εκατομμύρια τηλεθεατές, εκεί από όπου καθιερώθηκαν ο Elvis Presley, οι Beatles και άλλοι, πήγε στην Κούβα και πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο.

Φιντέλ Κάστρο, συνέντευξη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ