Ο Ερντογάν… πάτησε το κουμπί – Το βίντεο από την έναρξη της επιχείρησης «Γαμψό ξίφος»

Βίντεο με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να δίνει την εντολή έναρξης της επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» με τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων στο Κομπάνι της Συρίας, δόθηκε στη δημοσιότητα από την τουρκική προεδρία.

Η επιχείρηση με την ονομασία «Γαμψό ξίφος» άρχισε τα μεσάνυχτα και σκότωσε 12 ανθρώπους ως αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι βομβαρδισμοί έγιναν σε περιοχές που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά της χώρας. Στα πλάνα φαίνεται ότι ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκανε ενημέρωση στον Ερντογάν μετά την επίσκεψή του στην Ινδονησία.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάθεται μόνος του στην κεφαλή του τραπεζιού και ακούει προσεκτικά το σχέδιο, παρουσία στρατιωτικών αξιωματούχων. Παράλληλα, ο Ακάρ του δείχνει λεπτομέρειες της επιχείρησης στον χάρτη, ο οποίος έχει θολωθεί για λόγους ασφαλείας.

Αμέσως μετά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πήγε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και επέβλεψε προσωπικά την επιχείρηση. Συνοδευόμενος από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, παρέμεινε μέχρι και την επιστροφή των μαχητικών αεροσκαφών, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ