Ο επίμονος… δάσκαλος

Ο επίμονος… δάσκαλος

Τίποτα δεν σταματά τον Αμντούλ Μαλίκ. Ο αφοσιωμένος δάσκαλος προκειμένου να φθάσει στο σχολείο γρήγορα και να διδάξει τα παιδιά, περνάει καθημερινά ένα ποτάμι κολυμπώντας.

Το σπίτι του στην πόλη Μαλπούρα της Ινδίας από το σχολείο απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα. Μια απόσταση που για όλους εμάς είναι απλή, για τον επίμονο δάσκαλο μεταφράζεται σε 3 ώρες διαδρομή με το λεωφορείο. Γι’ αυτό επέλεξε έναν άλλο πρωτότυπο τρόπο για να φθάνει καθημερινά γρήγορα στο πόστο του. Διασχίζει το ποτάμι που τον χωρίζει από το σχολείο κολυμπώντας. Μια συνήθεια που συνεχίζεται για 20 χρόνια.

«Αν πάρω το λεωφορείο, θα μου πάρει τρεις ώρες για να καλύψω μια απόσταση 12 χιλιομέτρων που απέχει το σχολείο, ενώ κολυμπώντας το ποτάμι είναι πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος αφού φτάνω στο σχολείο στην ώρα μου» δηλώνει ο δάσκαλος.

Μόλις φτάσει στην άλλη όχθη του ποταμού, φοράει στεγνά ρούχα και κατευθύνεται στο σχολείο.

Σύμφωνα με το SiliconIndia News, στις 5 Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα των δασκάλων, οπότε εκείνη την ημέρα που έφτασε ο Μαλίκ στην τάξη, τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με χαμόγελα και ευχετήριες κάρτες, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ