“Ο Αντώνης Σαμαράς ρισκάρει τα πάντα”

“Ο Αντώνης Σαμαράς ρισκάρει τα πάντα”

 

«Ο Αντώνης Σαμαράς ρισκάρει τα πάντα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αυστριακής εφημερίδας Wiener Zeitung που αναφέρεται στη χθεσινή απεργία και τη συγκέντρωση πολιτών έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, αλλά και τις διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Το δημοσίευμα παρατηρεί, μεταξύ άλλων:

«Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, το σίγουρο όμως είναι ότι αν παραμείνει κλειστή, θα κοστίσει ακριβά στο ελληνικό κράτος». Η ανταπόκριση αναφέρεται στην έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις φήμες ότι ο Πρωθυπουργός ήθελε με την απόφασή του να απειλήσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους με πρόωρες εκλογές. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στις δηλώσεις του ότι το κόμμα δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά και ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέες εκλογές.

Στις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη διακοπή του σήματος της ΕΡΤ, αναφέρθηκε και η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων χθες βράδυ. Μεταξύ άλλων, έγινε λόγος για μικρότερη από την αναμενόμενη συμπαράσταση των πολιτών στην ΕΡΤ, λόγω και του φόβου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι κινητοποιήσεις στον τουρισμό εν μέσω θερινής περιόδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ