Ο Αλβανός βουλευτής που αρνείται την ύπαρξη Ελληνικής Μειονότητας στη Χιμάρα

Προκαλεί, ο Αλβανός σοσιαλιστής βουλευτής, Κότσο Κοκεντίμα, ο οποίος δήλωσε ότι “δεν υπήρξε ποτέ μια πραγματική Ελληνική Μειονότητα στη Χιμάρα”.

Σε μια συνάντησή του με οπαδούς του σοσιαλιστικού κόμματος στον Αυλώνα, αναφερόμενος στις καταγγελίες της μειονότητας για υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων στην περιοχή, επισήμανε ότι τα μέλη του ΚΕΑΔ έχουν χτίσει χωρίς άδειες στη Χιμάρα.

“Δεν υπήρξε ποτέ μια πραγματική Ελληνική Μειονότητα στη Χιμάρα”, είπε χαρακτηριστικά ο Κοκεντίμα, ενώ απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ (PBDNJ). Βαγγέλη Ντούλε, ανέφερε: «Ο Ντούλε είναι ένας Έλληνας μειονοτικός, εγώ είμαι Αλβανός, είμαι Χιμαριώτης».

“Ο Ντούλε πρόδωσε τη Χιμάρα προκάλεσε την μειονότητα και ως εκ τούτου είναι μειοψηφία στο κόμμα του”, συνέχισε ο Αλβανός βουλευτής, ο οποίος φημίζεται για τις επιθέσεις του κατά της Ελληνικής Μειονότητας που βρίσκεται στην Αλβανία.

Και πρόσθεσε, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις ενέργειες της αλβανικής κυβέρνησης κατά των περιουσιών των Ελλήνων στην περιοχή: «Εγώ δεν θα συγχωρήσω ό, τι έκανε ο Σαλί (Μπερίσα) στον Αυλώνα και σε όλη την ακτή». 

 

Πηγή:tilegrafima.gr

Διαβάστε επίσης:

 Αναδίπλωση του Φινλανδού Πρωθυπουργού: Δεν θα φιλοξενήσω πρόσφυγες στο σπίτι μου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ