Νίκος Παπανδρέου: Ζήτησε την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου Χειμάρρας

Τις ευχαριστίες του στον Νίκο Παπανδρέου, που ζήτησε την αποφυλάκιση του, εξέφρασε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Φρέντι Μπελέρης μέσα από την φυλακή: Πενήντα ημέρες δεν με έχουν καλέσει ούτε για ανάκριση

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τον κ. Νίκο Παπανδρέου για την υπεράσπιση του αγώνα μου για  την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Χειμάρρα, στην Αλβανία», ανέφερε σε ανάρτηση ο λογαριασμός του Φρέντι Μπελέρη στο Facebook και δημοσίευσε το βίντεο της ομιλίας του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παπανδρέου, που είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο έθεσε το αίτημα απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη στη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής του 2022 για την Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο.

Φρέντι Μπελέρης: Έγγραφο αποδεικνύει ότι αλλοιώθηκε το ποινικό του μητρώο – «Αναδεικνύεται η ψεύτικη δίωξη» λέει ο δικηγόρος του

Ο Νίκος Παπανδρέου επισήμανε ότι η κατά τα άλλα ομαλή διαδικασία των πρόσφατων εκλογών στην Αλβανία στιγματίστηκε από τις συλλήψεις πολλών υποψηφίων, όπως του Φρέντι Μπελέρη. «Δεν μπορεί δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές να βάζει στη φυλακή τον δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Ζητάμε την αποφυλάκισή του. Η Αλβανία πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να τηρήσει τους κανόνες του κράτους δικαίου, να εφαρμόσει τα κεφάλαια 23 και 24 και τότε θα έχει και το χειροκρότημά μας», είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπανδρέου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ