Φρέντι Μπελέρης: Έγγραφο αποδεικνύει ότι αλλοιώθηκε το ποινικό του μητρώο – «Αναδεικνύεται η ψεύτικη δίωξη» λέει ο δικηγόρος του

Ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι το ποινικό μητρώο του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, είναι λευκό έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ANT1. Συνεπώς, όπως επισημαίνει ο τηλεοπτικός σταθμός, δεν ευσταθούν τα περί παλαιότερης καταδίκης που επικαλούνται οι αλβανικές αρχές για να μην του επιτρέψουν να εκλεγεί δήμαρχος Χειμάρρας.

Φρέντι Μπελέρης: «Έχουμε εξόφθαλμες δικονομικές παραβάσεις» – Τι λέει ο δικηγόρος του στο enikos.gr

Η αιτιολογία που επικαλέστηκε η δικαστής για την «παλαιότερη καταδίκη» του Φρέντι Μπελέρη για να απορρίψει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος, αποδεικνύεται πως δεν ισχύει.

«Αναδεικνύεται η ψεύτικη δίωξη…. Εμφάνισαν στη δικογραφία ένα ψεύτικο, πλαστό ποινικό μητρώο στο οποίο φαίνεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης έχει καταδικαστεί για βαριά αδικήματα το οποίο δεν ισχύει. Το ποινικό μητρώο το έχει πάρει η οικογένεια και είναι λευκό. Ακόμα και μέσα στη δικογραφία έχει κάποιες ιδιαίτερες σημειώσεις που δείχνουν ότι το ποινικό μητρώο είναι παραποιημένο. Αυτό το στοιχείο δίνει ακόμα ένα όπλο στον Πρωθυπουργό, που μετά την εκλογή του έχει ήδη πάρει αρκετές πρωτοβουλίες, για να κυνηγήσει αυτή την κατάσταση σε επίπεδο ευρωπαϊκών και διεθνών οργάνων», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μπελέρη, Θοδωρής Καραγιάννης.

Αλβανία: Χωρίς τον Μπελέρη η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χειμάρρας

Αντίγραφο του ποινικού μητρώου κατέθεσε και η υπεράσπιση του δημάρχου Χειμάρρας, το οποίο «κατέβηκε» ψηφιακά από την πλατφόρμα e-albania, και φαίνεται πως το παλαιότερο αδίκημα που κατηγορούνταν έχει παραγραφεί.

Φρέντι Μπελέρης: «Η μάχη θα δοθεί και θα κερδηθεί» – Ο χαιρετισμός του στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «ο Φρέντι είναι πολύ δυνατός άνθρωπος και ξέρει ότι για να κερδίσει όλο αυτό το σύστημα θα πρέπει να είναι δυνατός και τολμηρός. Η οικογένειά του είναι πολύ πιεσμένη, γιατί ο άνθρωπος της είναι άδικα στη φυλακή εδώ και δύο μήνες, χωρίς να ξέρει τι θα γίνει στην πορεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στη φυλακή από τις 12 Μαΐου, δύο ημέρες δηλαδή πριν τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, με την κατηγορία για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων, που ο ίδιος αρνείται.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ