Νίκησε τον Ρουμπινί για το Grexit

Νίκησε τον Ρουμπινί για το Grexit

Τι σχέση μπορεί να έχει μια γοητευτική, πολυμήχανη Ελβετίδα, ο δρ. «καταστροφή» Νουριέλ Ρουμπινί και ένα στοίχημα για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη; Η Μπεατρίς Βέντερ ντι Μάουρο είναι μια διακεκριμένη οικονομολόγος που κάπου ανάμεσα στους φοιτητές της, στα διοικητικά συμβούλια κολοσσών και τη θητεία της σε οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, συμβούλευε παράλληλα την Άνγκελα Μέρκελ.

Το 2012 έβαλε στοίχημα με το διάσημο συνάδελφο της, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δε θα βγει από την ευρωζώνη. Όπως και έγινε. Η σχετικά άγνωστη εκτός κλάδου οικονομολόγος νίκησε το νομπελίστα και κέρδισε ένα μπουκάλι σαμπάνια, δε το έλαβε όμως ποτέ. «Βλέπουμε ο ένας τον άλλον κατά καιρούς. Και πάντα αναφωνούμε σαμπάνια!», λέει η ίδια, ενώ εκείνος από την πλευρά του ορκίζεται ότι θα ξεπληρώσει το χρέος του «την επόμενη φορά που θα πέσω πάνω της».

Η Ντι Μάουρο είναι η πρώτη γυναίκα, και μάλιστα ξένη, που εντάχθηκε ποτέ στο πενταμελές «συμβούλιο των σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης, μία θέση που κατείχε από το 2004(επί των ημερών Σρέντερ) μέχρι και πέρυσι.

Παραιτήθηκε για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων με το διορισμό της στην ελβετική τράπεζα UBS. Παράλληλα είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της φαρμακοβιομηχανίας Roche ενώ διδάσκει στο πανεπιστήμιο Mainz της Γερμανίας.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ