Νεβάδα: Έξαλλοι γονείς με δάσκαλο που ανάγκαζε μαθητές να φιληθούν

Αναπληρωτής δάσκαλος στην Νεβάδα των ΗΠΑ κατηγορείται ότι ενθάρρυνε δύο μαθητές της έκτης δημοτικού να φιληθούν και έκανε «ακατάλληλα» σχόλια στα παιδιά. Συγκεκριμένα ρωτούσε τους μαθητές εάν έχουν ερωτική σχέση με αγόρι ή κορίτσι.

ΗΠΑ: Παίκτης του Powerball κέρδισε τζακ ποτ 1,76 δισ. δολαρίων

Οι γονείς των μαθητών στο Legacy Traditional School, ένα σχολείο στο Βόρειο Λας Βέγκας, τρόμαξαν όταν έμαθαν για τα σχόλια του δασκάλου σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πήραν την περασμένη Πέμπτη.

Το μήνυμα έφτασε στους γονείς δύο ημέρες μετά το περιστατικό με τον δάσκαλο. Ο δάσκαλος ενθάρρυνε μαθητές της έκτης τάξης «να φιληθούν μεταξύ τους» και χρησιμοποίησε επίσης «ακατάλληλη γλώσσα», σύμφωνα με το μήνυμα, που δημοσίευσε το 8 News Now.

ΗΠΑ: Eκτέλεσαν κατάδικο την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής – Τα τελευταία του λόγια

«Ποιος ρωτά έναν μαθητή της έκτης τάξης: Ποιος έχει αγόρι ή κοπέλα; Πραγματικά, τα παιδιά δεν είναι εδώ για αυτό. Είναι εδώ για να μάθουν», είπε η Anais Gallegos, η οποία έχει δύο παιδιά στο σχολείο. «Αυτό που μου έλεγε η κόρη μου, όχι, δεν είναι εντάξει. Ο διευθυντής πρέπει να κάνει κάτι γιατί μόνο ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν φτάνει», τόνισε η Anais Gallegos.

Ο γιος της Robynn Bell, ο οποίος ήταν επίσης μαθητής σε αυτή την τάξη, ανέφερε ότι όλοι οι μαθητές ένιωσαν άβολα από τις ενέργειες του αναπληρωτή δασκάλου. Μάλιστα η Bell επέκρινε το σχολείο επειδή περίμενε δύο ημέρες για να ενημερώσει τους γονείς για το τι συνέβη και γι’ αυτό δεν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν άμεσα το περιστατικό με τα παιδιά τους.

«Κανείς από εμάς δεν είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά του για αυτό την ημέρα που συνέβη όταν επιστρέψαμε σπίτι ή την επόμενη μέρα. Οπότε αισθάνομαι πραγματικά ότι υπήρξε αποτυχία στην επικοινωνία», τόνισε η Bell.

Η Legacy Traditional ανέφερε σε δήλωσή της ότι έχει ειδοποιήσει το αστυνομικό τμήμα του Βόρειου Λας Βέγκας για το περιστατικό.
«Μετά το σχολείο, υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι ο αναπληρωτής δάσκαλος, που μας παρείχε ένα εξωτερικό γραφείο αναπληρωτών καθηγητών, έκανε ανάρμοστα σχόλια προς τους μαθητές. Ο αναπληρωτής δάσκαλος δεν ήταν υπάλληλος του Legacy Traditional Schools και δεν θα επιστρέψει στην πανεπιστημιούπολη μας», ανέφερε σε δήλωση το σχολείο.

Σύμφωνα με το σχολείο το γραφείο αναπληρωτών καθηγητών διεξάγει την δική του έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη. «Στο Legacy Traditional Schools, διατηρούμε μια αυστηρή πολιτική μη ανοχής έναντι οποιασδήποτε μορφής ανάρμοστη συμπεριφορά. Η ευημερία των μαθητών μας παραμένει η πρωταρχική προτεραιότητα μας και αναγνωρίζουμε τη σημασία της προώθησης ενός ασφαλούς περιβάλλοντος με φροντίδα και, χωρίς αποκλεισμούς», τόνισε το σχολείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ