Νετανιάχου: Αποτέλεσμα της υποκίνησης μίσους κατά των Εβραίων

Νετανιάχου: Αποτέλεσμα της υποκίνησης μίσους κατά των Εβραίων

Ως αποτέλεσμα της υποκίνησης μόνιμου μίσους κατά των Εβραίων και του Ισραήλ χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου την επίθεση κατά του Εβραϊκού Μουσείου στις Βρυξέλλες.

«Συνεχίζουμε να ακούμε συκοφαντίες και ψέματα εναντίον του κράτους του Ισραήλ σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και οι δολοφονίες στην περιοχή μας αγνοούνται συστηματικά», ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. «Η απάντησή μας σε αυτήν την υποκρισία είναι πάντα η αλήθεια και η αδυσώπητη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου ο οποίος διαβεβαίωσε τις οικογένειες των θυμάτων ότι συμμερίζεται τη θλίψη τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ηγέτης του υπερεθνικιστικού κόμματος , που χαρακτήρισε την επίθεση καθαρά αντισημιτική κατηγόρησε τους “φιλο-παλαιστίνιους ακτιβιστές” οι οποίοι όπως στις πιο σκοτεινές περιόδους ενεργούν επιθετικά εναντίον της μόνης δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

Τρεις άνθρωποι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε από τα πυρά ενός άγνωστου άνδρα στο Εβραϊκό Μουσείο του Βελγίου, στο κέντρο των Βρυξελλών. Η επίθεση προκαλεί τεράστιο αντίκτυπο στην εβραϊκή κοινότητα καθώς γίνεται παραμονές των ευρωεκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ