Νετανιάχου: Το σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα και την συντριβή της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να εκπονήσει ένα διττό σχέδιο για την εκκένωση αμάχων από τη Ράφα, στη νότια Γάζα και τη συντριβή των εναπομεινάντων ταγμάτων της Χαμάς, την ώρα που η πίεση της διεθνούς κοινότητας στο Ισραήλ αυξάνεται.

«Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος του πολέμου χωρίς να εξοντώσουμε τη Χαμάς και να αφήσουμε τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα» και αυτό απαιτεί επίσης «οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τις εμπόλεμες ζώνες», επισημαίνει το γραφείο του Νετανιάχου σε ένα δελτίο τύπου.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μια φονική αεροπορική επιδρομή εναντίον της Ράφα, της τελευταίας περιοχής του θύλακα όπου οι κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο, παρά τις επικρίσεις για την επίθεση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τις προειδοποιήσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων για τον μεγάλο αριθμό νεκρών μεταξύ των Παλαιστινίων, εάν ο ισραηλινός στρατός προωθηθεί στην πόλη.

Η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας που έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα έχει αυξηθεί από τότε που το Ισραήλ απείλησε να πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση εναντίον της πόλης, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η Ουάσιγκτον είπε χθες πως δεν θα στηρίξει καμία ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη η δεινή κατάσταση των αμάχων και ο Τζο Μπάιντεν περιέγραψε την απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς ως «υπερβολική».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ