Νεότερος απολογισμός για τον κορονοϊό: 131 νεκροί και 5.300 τα κρούσματα

Εικοσιπέντε νέοι θάνατοι εξαιτίας του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, γεγονός που ανέβασε σε 131 τους νεκρούς σε όλη την Κίνα αφότου ξέσπασε η επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

Οι υγειονομικές αρχές της Χουμπέι κατέγραψαν επίσης 840 νέα κρούσματα του κορονοϊού, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.300 και πλέον.

Η έξαρση της επιδημίας καταγράφεται παρά τις διαβεβαιώσεις του Πεκίνου ότι είναι σε θέση να περιορίσει την επιδημία και οδήγησε αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα και πολλές πολυεθνικές να περιορίσουν τα ταξίδια των εργαζομένων τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Οι νέοι θάνατοι και τα νέα κρούσματα σημειώθηκαν παρότι έχουν επιβληθεί δραστικά μέτρα περιορισμού της κίνησης των προσώπων σε όλη την επαρχία Χουμπέι.

Ο νέος κορονοϊός εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας, τον Δεκέμβριο και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε πολλές κινεζικές πόλεις και σε πάνω από 12 χώρες του εξωτερικού.

Δεν έχει καταγραφεί κανείς θάνατος εκτός Κίνας.Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ