Νέος συναγερμός στο Κίεβο: Ηχούν οι σειρήνες και ακούγονται εκρήξεις

Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο ενώ ήχησαν οι σειρήνες καλώντας τους κατοίκους να σπεύσουν στο κοντινότερο καταφύγιο, σύμφωνα με την Kyiv Independent.

 

Συγκλονίζει ένα βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα από την έκρηξη στην περιοχή Μπροβαρί στο Κίεβο.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας και ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι βρέθηκαν κάποια σημεία στα οποία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να σφυροκοπούν την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται ουκρανικά Μέσα, αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αφού η έκρηξη έπληξε στρατιωτικό κέντρο στο Μπροβαρί.

Στο μεταξύ, Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο στην Ουκρανία και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές, επειδή έχουν απογοητευτεί με την αργή έως τώρα προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Αναμένουμε ότι θα θελήσουν να συνεχίσουν να κινούνται προς την πόλη και θα προσπαθήσουν να την περικυκλώσουν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

Επίσης, δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σήμερα Δευτέρα δείχνουν ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων.

Το κομβόι αυτό, στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου Αντόνοφ, περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και συνεχίζει να κινείται νότια, προς το Κίεβο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ