Νέος ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νέος ισχυρός σεισμός έπληξε το μεσημέρι της Δευτέρας Τουρκία και Συρία μετά τον πρωινό που στοίχισε ήδη την ζωή σε περισσότερα από 1.000 άτομα.

Ερντογάν: Πάνω από 912 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία – Στους 320 στη Συρία

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο νέος σεισμός στην Τουρκία είναι μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο φαίνεται να είναι ίδιο με τον σεισμό των 7,8 βαθμών, 59 χλμ από την περιοχή Καχραμανμαράς.

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα στέλνει ομάδα της ΕΜΑΚ

Από την πλευρά της η τουρκική AFAD ανακοίνωσε ότι σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών σημειώθηκε με επίκεντρο την πόλη Καχραμανμαράς.

Ερντογάν: Πάνω από 912 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία – Στους 320 στη Συρία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε την Τουρκία τα ξημερώματα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία κάτω από τα συντρίμμια και εκατοντάδες νεκροί – «Κύμα» συμπαράστασης

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο Ερντογάν.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι 1.000.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ