Νέοι μπελάδες για τον πρίγκιπα Άντριου – Μήνυση για απλήρωτη δόση σαλέ – ΦΩΤΟ

Νέους μπελάδες έχει να αντιμετωπίσει ο πρίγκιπας Άντριου καθώς ο ίδιος και η Δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον μηνύονται επειδή φέρεται να καθυστέρησαν την πληρωμή δόσης για την αγορά μεριδίου πολυτελούς σαλέ στην Ελβετία.

Μετά το σκάνδαλο Έπσταϊν που τον συμπαρέσυρε και τον οδήγησε στην πρόωρη συνταξιοδότηση από τα πριγκιπικά του καθήκοντα, ο πρίγκιπας Άντριου, έχει να αντιμετωπίσει τώρα και τη μήνυση του ιδιοκτήτη του σαλέ που δεν είχε άλλη υπομονή να περιμένει την πληρωμή της δόσης.

Ο Δούκας του Γιορκ με την πρώην σύζυγό του αγόρασαν μερίδιο από το σαλέ όπου πηγαίνουν για σκι, στο Βερμπιέρ, το πιο ακριβό θέρετρο της Ελβετίας, το 2014 αντί 13 εκατ. λιρών. Ωστόσο, φέρεται να έχασαν την προθεσμία στις 31 Δεκεμβρίου οπότε έπρεπε να καταθέσουν μία δόση. Σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα Le temps, που έχει στην κατοχή της τα συμβόλαια πώλησης, η δόση αυτή ανέρχεται γύρω στα 5 εκατ. λίρες, ενώ τώρα με τους τόκους έχει φθάσει στα 6,7 εκατ. λίρες. Οι Γιορκ δεν είναι απόλυτοι ιδιοκτήτες του ακινήτου, απλώς έχουν ένα μερίδιο. Τώρα ο ιδιοκτήτης, που διατηρεί μερίδιο του σαλέ, δεν έχει άλλη υπομονή και πλέον ακολουθεί τη δικαστική οδό καταθέτοντας αγωγή εναντίον του ζεύγους. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι φίλος του δούκα είπε ότι το ζευγάρι είχε σχέδιο να πουλήσει το σαλέ. Τα έσοδα προορίζονταν για εκκαθάριση τυχόν εκκρεμών οφειλών, ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι αυτή η πρόθεση είχε αναφερθεί στον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ο φίλος του πρίγκιπα Άντριου είπε ότι η δημοσιοποίηση της μήνυσης προκάλεσε “κάποια δυσφορία”. Η Le Temps υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός πως η Σάρα έστελνε μηνύματα όπου υποσχόταν να γίνει η καταβολή των χρημάτων, αυτά δεν δόθηκαν ποτέ. Η εφημερίδα σημείωσε πως η νομική εταιρεία Etude du Ritz δέχθηκε εντολή από τον ιδιοκτήτη να κινήσει νομικές διαδικασίες.

Εκπρόσωπος του Δούκα είπε: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη για το ζήτημα. Οι συμβατικές λεπτομέρειες εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο συμφωνίας εμπιστευτικότητας και εμποδίζουν την περαιτέρω συζήτηση. Οι λεπτομέρεις παραμένουν αντικείμενο συμφωνητικού εμπιστευτικότητας και δεν επιτρέπουν περαιτέρω συζήτηση”.

Οι Άντριου και Σάρα, που πήραν διαζύγιο το 1996, παραμένουν κοντά και συνηθίζουν να πηγαίνουν στις Άλπεις με τις κόρες τους, κυρίως την εποχή των Χριστουγέννων όπου απολαμβάνουν και το σκι. Φέρεται να το αγόρασαν για οικογενειακές ανάγκες ως ο Άντριου Γιορκ και η Σάρα Φέργκιουσον.

Το σαλέ Ελόρα διαθέτει επτά κρεβατοκάμαρες, απασχολούσε έξι υπαλλήλους και στο παρελθόν διετίθετο για ενοικίαση αντί 22.000 λιρών/εβδομάδα. Λέγεται ότι διαθέτει εσωτερική πισίνα, σάουνα, βεράντα, μπαρ, χώρο ψυχαγωγίας και αποθηκευτικούς χώρους. Γείτονες είναι ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ