Νέο σκάνδαλο στην Βρετανία: Σάλος από τις αποκαλύψεις για χρήση κοκαΐνης σε πάρτι της Λιζ Τρας – Στο κάδρο και ο Μπόρις Τζόνσον

Οργιώδη πάρτι με ναρκωτικά και αλκοόλ επί υπουργίας Λιζ Τρας και πρωθυπουργίας Μπόρις Τζόνσον αποκαλύπτει ότι γίνονταν σε δύο κυβερνητικά μέγαρα η βρετανική εφημερίδα The Guardian, αν και διευκρινίζει ότι τα στοιχεία που έχει δεν εμπλέκουν ευθέως τους δύο πολιτικούς στην Βρετανία.

Τα ίχνη ενός ύποπτου ναρκωτικού κατηγορίας Α βρέθηκαν σε ένα κυβερνητικό σπίτι μετά από πάρτι στα οποία συμμετείχαν πολιτικοί σύμμαχοι της Λιζ Τρας, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Η λευκή σκόνη ανακαλύφθηκε στο κτήμα Chevening το περασμένο καλοκαίρι, τις ημέρες πριν η Τρας κερδίσει την μάχη για την ηγεσία των Τόριδων και γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα. Ένα μέλος του προσωπικού στο κτίριο ισχυρίστηκε ότι δοκίμασαν τη σκόνη χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με την κοκαΐνη και η μπατονέτα έδειξε ότι το ναρκωτικό υπήρχε εκεί από όπου είχαν πάρει το δείγμα.

Η κατοχή κοκαΐνης είναι ποινικό αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και επτά ετών ή σε απεριόριστο πρόστιμο, γράφει η εφημερίδα. Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα καταστολή των περιστασιακών χρηστών ναρκωτικών, λέγοντας ότι τα διαβατήριά τους θα μπορούσαν να κατασχεθούν, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι βρέθηκαν παρόμοιες ουσίες στα γραφεία στην οδό Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ μετά από δύο πάρτι που έγιναν στη διάρκεια της καραντίνας, όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πρωθυπουργός.
Το προσωπικό στο Chevening ισχυρίστηκε ότι σε δύο περιπτώσεις βρήκε ίχνη λευκής σκόνης σε ένα τραπεζάκι σε μια αίθουσα παιχνιδιών, για σνούκερ, μετά από κάποιες που η Τρας διασκέδαζε με επισκέπτες στην εξοχική αυτή κατοικία στο Κεντ, η οποία παραχωρείται για χαλάρωση στους υπουργούς εξωτερικών.

Τα πάρτι

Η Τρας, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, φιλοξένησε μια συγκέντρωση στο κτίριο αυτό του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 19-21 Αυγούστου, καθώς η εκστρατεία της για την ηγεσία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-4 Σεπτεμβρίου. Μια σειρά από πολιτικούς συμμάχους ήταν παρόντες και τα δύο Σαββατοκύριακα.  Μαρτυρία από το προσωπικό αναφέρει ότι γινόταν ευρέως χρήση κοκαΐνης από πολιτικούς συμμάχους της Λιζ Τρας.

Ο Guardian τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ότι γινόταν χρήση από την Τρας ή τον Τζόνσον ούτε ότι γνώριζαν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί πως γινόταν χρήση ναρκωτικών στα κτίρια αυτά, από ανθρώπους που τα χρησιμοποιούσαν.
Το Chevening είναι μία έπαυλις με 115 δωμάτια σε έκταση 3.000 στρεμμάτων. Η χρήση της παραχωρείται παραδοσιακά στον υπουργό Εξωτερικών και η συντήρησή της χρηματοδοτείται από καταπίστευμα που ιδρύθηκε με πράξη της Βουλής.

Ο μάρτυρας

Ένας άνθρωπος που θεωρείται ότι είναι γνώστης των καταστάσεων είπε ότι κοκαΐνη, χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο Whitehall και στο κοινοβουλευτικό κτήμα, και ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι από τους πολιτικούς συμμάχους του Truss τη χρησιμοποιούσαν. Ο Guardian δεν έχει ενημερωθεί ποιος ήταν υπεύθυνος για τις υποτιθέμενες εναποθέσεις λευκής σκόνης.
Άλλες πηγές, που εργάζονταν στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στρητ, κατά τη διάρκεια της θητείας του Τζόνσον ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν υπολείμματα λευκής σκόνης μετά από δύο πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στο συγκρότημα γραφείων παρά τους περιορισμούς του Covid-19. Ωστόσο Ο Τζόνσον θεωρείται ότι δεν ήταν σε κανένα πάρτι.

Υπολείμματα λευκής σκόνης εντοπίστηκαν και το πρωί μετά από ένα πάρτι στο Νο 10, την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου, στις 17 Απριλίου 2021, ανέφεραν πηγές.  Ο Guardian έχει την πληροφορία ότι το προσωπικό καθαριότητας βρήκε υπολείμματα λευκής σκόνης στα μπάνια και σε ένα τραπέζι στα γραφεία Νο 10. Λέγεται ότι ανακαλύφθηκαν μικρές πλαστικές σακούλες κοντά στο τραπέζι, στο πάτωμα δίπλα στον κάδο απορριμμάτων, μαζί με χαρτομάντιλα βαμμένα με κηλίδες αίματος και εμετού.

Οι αποκαλύψεις για εκείνο το πάρτι, που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν η βασίλισσα θρηνήσει μόνη της στην κηδεία του συζύγου της, λόγω των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκάλεσαν οργή. Περιλάμβαναν αναφορές ότι μια βαλίτσα με κρασί μεταφέρθηκε με ρόδες στην Ντάουνινγκ Στριτ και ότι μια κούνια στον κήπο για τον γιο του πρωθυπουργού είχε σπάσει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ