Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας για 15η μέρα – Δεν θα γίνουμε ποτέ σκλάβοι

Νέο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω βίντεο στα social media, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα. 

“Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας για 15η μέρα. Έχουμε σταθεί όρθιοι. Ο ουκρανικός στρατός αντεπιτίθεται σε επιθέσεις σε βασικές κατευθύνσεις. Χάρη στον στρατό μας, τους εθνοφύλακες, τους συνοριοφύλακες, τους αστυνομικούς και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας.” τόνισε.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος σημείωσε ότι “η ρωσική τηλεόραση ανέφερε τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου και ενός μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, αλλά δεν είπε λέξη αλήθειας”.

“Στους Ρώσους είπαν ψέματα ότι δεν υπήρχαν ασθενείς στο νοσοκομείο. Ότι δεν υπήρχαν γυναίκες και παιδιά στο μαιευτήριο. Οι Ρώσοι είπαν ψέματα ότι δήθεν είχαν εγκατασταθεί εκεί «εθνικιστές». Είπαν ψέματα με αυτοπεποίθηση. Όπως πάντα. Τα εγκλήματα πολέμου είναι αδύνατα χωρίς τους προπαγανδιστές που τα συγκαλύπτουν” συνέχισε ο Ζελένσκι.

“Θα διωχθείτε για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου. Και τότε ένα είναι σίγουρο. Οι Ρώσοι πολίτες θα σας μισήσουν. Όλοι αυτοί, τους οποίους εξαπατάτε αυτή τη στιγμή” επεσήμανε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ