Νέο «κανόνι» από ρωσικό τουριστικό πρακτορείο-Στον αέρα οι τουρίστες στην Ελλάδα

Νέο «κανόνι» από ρωσικό τουριστικό πρακτορείο-Στον αέρα οι τουρίστες στην Ελλάδα

Την αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε σήμερα ένα ακόμη ρωσικό τουριστικό πρακτορείο αφήνοντας στον «αέρα» 9.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και την Βουλγαρία.

Όπως ανακοίνωσε η ρωσική ένωση τουριστικής βιομηχανίας, 8.600 πελάτες της εταιρείας Solvex-Tourne έχουν ήδη κάνει κράτηση για ταξιδιωτικά πακέτα για το επόμενο δίμηνο.

Τρεις ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αναλάβει την ευθύνη να αποζημιώσουν τους πελάτες της εταιρείας, με το συνολικό κόστος να αγγίζει τα 450 εκατομμύρια ρούβλια (€ 9,2 εκατ).

«Η αποζημίωση για τις εκδρομές που αναβάλλονται ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 4 εκατ. δολλάρια). Δεδομένου ότι δεν έχουν εξοφληθεί όλα τα πακέτα διακοπών, εκτιμούμε πως οι τουρίστες θα πάρουν πίσω το 70-80% των χρημάτων που έχουν καταβάλει», δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής ένωσης τουριστικής βιομηχανίας.

«Προτεραιότητα του ΣΕΤΕ παραμένει η εξυπηρέτηση των τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα με την Solvex-Tourne, μέχρι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», δήλωσε στέλεχος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Παράγοντες του τουρισμού στην Ελλάδα εκτιμούν πως αυτή η εξέλιξη καταδεικνύει ότι οι ρωσικές τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται υπό τον κίνδυνο της χρεωκοπίας.

 

Πηγή: en.enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ