Νέες απειλές Ερντογάν: Όλα είναι έτοιμα, φορέσαμε την πανοπλία μας

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, αναφερόμενος στην Ελλάδα, επανέλαβε τη φράση «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» ενώ δήλωσε επίσης ότι «όλα είναι έτοιμα, φορέσαμε την πανοπλία μας».

Κατά την επιστροφή του από την Αστανά, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, ο Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.  Σε ερώτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και κυρίως την αμερικανική στρατιωτική κινητικότητα στην Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο και τα νησιά του Αιγαίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι έχουν προειδοποιήσει για το θέμα αυτό ακόμη και τις ΗΠΑ.

«Φυσικά, έχουμε προειδοποιήσει για αυτό το θέμα. Με την Αμερική επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνάς μας συναντήθηκε με τον συνομιλητή του και συζήτησαν για αυτό το θέμα. Υπήρχε μάλιστα και συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τώρα. Ο υπουργός μας είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει αυτά τα θέματα με τους συνομιλητές του σε αυτές τις συναντήσεις. Το αποτέλεσμα θα το συζητήσουμε με τον Χουλουσί Ακάρ, όταν επιστρέψει και συναντηθούμε. Βλέπουμε βέβαια τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη ή σε διάφορα νησιά. Από τη στιγμή που φορέσαμε την πανοπλία μας και πήραμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας τρομάζει τίποτα. Έχουμε λάβει μέτρα, όλα είναι έτοιμα. Επομένως, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Ας το σκεφτούν», ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο όριο, όπου εξαντλείται η υπομονή της Τουρκίας, ο Ερντογάν απάντησε:

«Αυτή η δουλειά δεν έχει ημερομηνία. Μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά, αυτό είναι ξέχωρο και θα καταγραφεί στην ιστορία. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνία. Πού, τι θα συμβεί, πότε θα συμβεί, μπορεί να συζητηθεί;» ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ