Νέες απειλές Ακάρ: Όσοι θέλουν καλύτερο «αύριο», να απομακρυνθούν από τα λάθη του «χθες»

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προκλητικές δηλώσεις από αξιωματούχους της Άγκυρας. Αυτή τη φορά, ο Χουλουσί Ακάρ εκτόξευσε νέες απειλές, λέγοντας πως «όσοι θέλουν το αύριο τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα χθεσινά και σημερινά λάθη τους».

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Οι τουρκικοί πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με την στρατιωτική ηγεσία. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία ,Άννα Ανδρέου, ο Ακάρ υποστήριξε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με παράλογες και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις, χρησιμοποιώντας προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική».

Όπως υπογράμμισε, «έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση στις κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας σε διπλωματικό και στρατιωτικό πεδίο εντός του πλαισίου της αμοιβαιότητας».

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε πως «δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Προσδοκούμε ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές συμπεριφορές τους για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το αύριο τους να είναι καλό, πρέπει να εγκαταλείψουν τα χθεσινά και σημερινά λάθη τους».

Καταλήγοντας, ο Ακάρ είπε: «Προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσες και τους αιθέρες μας με αποφασιστικότητα και επιμονή και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να συμβάλουμε στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου, εμπνεόμενοι από τους προγόνους μας που έφεραν την ειρήνη, την ηρεμία και τη δικαιοσύνη στις τρεις ηπείρους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ